icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
30. juni - 14:16
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
Ordfører Johan Alnes med brosjyrer der du kan reserverre deg mot uadressert reklame.

Ordfører Johan Alnes med brosjyrer der du kan reserverre deg mot uadressert reklame.

  

Liker du ikke reklame – ikke kast denne!

- Nå skal det bli enklere å unngå uønsket reklame, lover ordfører Johan Alnes.

I disse dager sender kommunen ut informasjonsmateriell til husstandene i Ås.

- Nå skal det bli enklere å unngå uønsket reklame, lover ordfører Johan Alnes.
For mange er reklamen i postkassen, eller på dørmatta, et irritasjonsmoment. De hiver alt rett i søpla, uten engang å se på det. Samlet blir det mange kilo med papiravfall i løpet av et år, over 60 kilo er ikke uvanlig for en husstand.
 
Irriterende
For å gjøre det enklere å unngå uønsket reklame, har man endret reglene i markedsføringsloven. Nå kan du til og med lage deg ditt eget klistremerke til å sette på postkassa for å stoppe reklamen. Det eneste som kreves er at merket er godt synlig, og at det kommer klart fram at du ikke ønsker gratis aviser/uadressert reklame.
-          Jeg får mange tilbakemeldinger om at folk bare dumper reklamen rett i søppelkassa. Det er mange som irriterer seg over all reklamen, forteller ordfører Johan Alnes.
 
Kan reservere seg
Ønsker du verken reklame, eller gratis aviser, må du sette opp to klistremerker. Begge følger med brosjyren som går ut til folk i Ås nå før påske.
- For de som synes at de ikke har bruk for reklamen, kan nå bruke merkene de får tilsendt. De som ønsker det får da en enkel mulighet til å reservere seg, forklarer Alnes.
Han oppfordrer folk som ikke vil ha reklame til å benytte klistremerkene, til miljøets beste. Likevel har han også en forståelse for at noen velger å ta i mot reklame.
- Man kan jo gå glip av partiinformasjon før valgene, minner han om. – Mange oppfatter det som reklame, dermed går der rett i søpla det også.
Om han har andre motiver enn politiske til å motta reklame, skal vi ikke spekulere i her. Reservasjonsretten gjelder ikke for innstikk i aviser, eller for offentlig informasjon.
 
Telefonsalg
Synes du det er plagsomt å bli kontaktet av telefonselgere, finner du nyttige råd i brosjyren fra kommunen. Du kan ringe til Brønnøysundregistrene, eller se deres hjemmeside: www.brreg.no/reservasjon. Hvordan du skal utvide reservasjonen til flere telefonnummer, finner du også tips om.
 
Hva du skal gjøre dersom reservasjonen din mot uønsket reklame ikke fungerer, står også i brosjyren.

- Jeg oppfordrer folk som ikke vil motta reklame, og belaste miljøet mindre, til å bruke klistremerkene i brosjyren, avslutter ordføreren.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her