icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
7. august - 09:27
Totalforbud mot bål og brenning Follo Brannvesen IKS opprettholder totalforbudet mot bål og grilling. Se http://follobrannvesen.no for mer informasjon.
Du er her:   Ås internasjonale kultursenter   ›   Kultur   ›   Kulturskolen   ›   Follopiloten

Follopiloten

Se Follopilotens hjemmeside ved å trykke her

Follopiloten er et samarbeid mellom Norges musikkhøgskole og kommuner i Follo: Frogn, Nesodden, Oppegård, Vestby, Ski og Ås. Dette er et unikt prosjekt som skal vare ut 2021.

 

Tips en venn Skriv ut

Hensikten med samarbeidet er å styrke båndene mellom den lokale musikkopplæringen i kommunene, og den sentrale/nasjonale utdanningen i musikk. 

Vi ønsker gjennom dette arbeidet å prøve ut hvordan kulturskolene i Follo, Follo Folkehøgskole, Ski vidergående og høyere musikkutdanningsinstitusjoner kan ha et felles ansvar for hele opplæringsløpet for elevene.

 

Prosjektet tar gjennom 9 ulike satsningsområder for seg mange av de utfordringene vi kan se i den helhetlige musikkopplæringen, og utdanningen av musikere og musikkpedagoger i Norge.

1. Utvikling og implementering av lokale læreplaner

2. Kompetansebehov i opplæringen, med særlig fokus på kulturskolene, sett i forhold til NMHs ordinære studier

3.  Praksisplasser

4. Talentutvikling/forutdanning for høyere musikkutdanning

5. Musikkformidling

6. Faglig og pedagogisk etter- og videreutdanning for lærere og ledere

7. De estetiske fagenes plass i grunnopplæringen

8. Kulturskolene som faglige kompetansesentre

9. Forskning og utviklingsarbeid

Link: samarbeidsavtalen

Ønsket for prosjektet er at alle våre elever i kulturskolene i Follo, Ski videregående og Follo folkehøgskole får delta på små og store konserter og ulike seminarer. Det kan feks være lokale konserter eller konserter sammen med studenter fra Norges Musikkhøgskole.

 

Follos musikkelever får gjennom Follopilotens arbeid anledning til å knytte bånd med elever fra andre institusjoner og samtidig la seg inspirere til å fortsette sin utvikling på sitt instrument.