icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
11. august - 16:51
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
Egg i en kurv på gresset med tittelen "Aktiviteter i påsken"
  

Aktivitetstipsene du trenger denne påsken

De aller fleste av oss skal være hjemme her i Ås i påsken. Heldigvis er det mye å finne på også i disse korona-tider! Her har vi i kommunen samlet noen forslag til ting å gjøre.

Ås kommune har utformet PÅskevettregler.

Husk de generelle reglene for å forhindre smitte!

Selv om det er ferie, er det viktig å holde på de gode vanene som så mange har blitt flinke til å holde. Det nytter med tiltakene for å hindre smittespredningen!

Sjekk ut disse PÅskevettreglene fra oss til deg

Bilde Åsmåsan, foto: Ivar Ola Opheim

Ut på tur

Heldigvis er naturen fortsatt døgnåpen, og der er det god plass. Hva med å gå ut på tur på egenhånd, eller med den nærmeste familien?

God hygiene, husk avstand, dropp bål, her finner du femten turforslag i Ås kommune.

Turorientering[1]_1000x750

Turorientering

Orienteringslagene i Ås har framskyndet vårens sesong, og nå henger 40 poster ute.  Går du alene eller med folka du uansett deler smitteskjebne med, er turorientering godt innafor de retningslinjene som er gitt av Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Mer om turorientering her

Turorientering

Stolpejakta

Stolpejakta er et gratis opplegg som består av poster eller såkalte «stolper» som er plassert ut i Ås sitt sentrumsområde. Ved å laste ned appen Stolpejakta finner du et kart som viser hvor stolpene er plassert.

Last ned appen, og bli med ut for å finne stolper! 

En hånd med gummihanske strekker seg etter et stykke plast blant høstløvene.

Plogging

«Plogging» er nyordet som beskriver det å plukke søppel på joggetur. Nå inviterer Ås frivilligsentral, Ås IL og Studentsamfunnet i Ås til en real ploggedugnad.

Du kan hente sekk og hansker gratis på Europris på Ås eller på Vinterbrosentret. Om du oppgir stikkordet «Plogg» til betjeningen, får du en sekk og et par engangshansker.

Oppfordrer til plogging

bildet viser en fylt bokhylle som blir truffet av en solstråle

Bestill bøker fra biblioteket

Ås bibliotek ønsker å tilby faste lånere muligheten til å bestille bøker, DVDer, tegneserier, blader og annet materiale til påske. Tilbudet gjelder for de som allerede har lånekort ved Ås bibliotek eller nasjonalt lånekort.

Mer om hvordan du bestiller og hvordan du henter bøker

Påskehare og malte egg i gresset

Bli med på #eggejakta2020

Haren har vært i Ås! 10 påskedager = 10 påskeegg = 10 premier... finner du alle eggene?

I år har påskeharen vært ute og hoppet i hele Ås. Han har hengt opp 20 påskeeggbilder. Alle eggebildene henger langs flotte gå- og sykkelturer i Ås.

Finner du eggene? Ta en fin selfie av deg selv ved eggebildet. Legg bildet ut på Instagram med #eggejakta2020 så kan du vinne en premie!

Fotografi av blader som er lagt ut i et mønster på bakken

Konkurranse: Lag land-art

Ås kommune ved Kulturskolen i Ås, Ås internasjonale kultursenter og Frivillighetssentralen inviterer alle i Ås og omegn til å delta i en fotokonkurranse!

Gå ut i naturen og samle sammen fine steiner, blader, kvister og andre ting der du er og lag et kunstverk ute.

Ta bildet og send kunstverket ditt til kulturskolen i Ås. Du kan sende det på e-post til kulturskolen@as.kommune.no, eller sende det inn på kulturskolens Facebookside eller Instagramkonto (@kulturskolen_i_as).

Vinneren vil bli trukket i løpet av våren.

Bilde av en stubbe i skogen med mønster av steiner oppåTårn av steiner ved sjøen

God tur, ta vare på hverandre og vis hensyn!

"Vi vet at mange av dere er ute i naturen om dagen og vi ønsker at dere skal åpne opp øynene for all den kunsten som kan sees og lages i det fri".

Lag et gigantisk påskeegg

Frivilligsentralen og Bakeriet i Ås deler oppskrift på pappmache påskeegg.

En påskeaktivitet for hele familien er å lage et gigantisk påskeegg av pappmache. Da kan du samtidig glede dine naboer og turgåere ved å henge det opp i et tre i ditt nabolag eller i Ås sentrum.

Foto av hvordan du går fram for å lage et påskeegg i papp

Du trenger:

 • Avispapir (riv opp sidene i 5 cm lange strimler)
 • Ballonger
 • Trelim
 • Svamp
 • 1 stort kar
 • 1 lite kar
 • Pensel
 • Plastduk
 • Vann
 • Hyssing
 1. Blås opp 1 ballong i ønsket størrelse, jo større du blåser ballongen, jo mer avispapir må du bruke.
 2. Bland trelim og vann hvert sitt kar; Stort kar: 1 del trelim 5 deler vann Lite kar: 1 del trelim 1 del vann.
 3. Dypp avisstrimlened i 1/5 karet, og legg/smør de på ballongen.
 4. Pensle på 50/50 blandingen og heng ballongen til tørk over natta.
 5. Ballongen er tørr nok til å males.

Korona Art Walk 2020 – kunstvandring

Velkommen til Korona art walk 2020: En opplevelse av kunst, natur og samhold, i tråd med dagens retningslinjer rundt sosial distansering.

Korona art walk 2020 er en kunststi, under utvikling i påsken, som begynner ca 100 meter etter Harahuken retning speiderhytta. Hele kunststien er ca 200m lang. Det er satt opp et skilt ved slutten av stien, så du vet når du kan snu om ikke målet for turen er speiderhytta. 

Hele turen og all kunsten i tilknytning til prosjektet, er i nærheten av stien, og enkel å se og oppdatere seg om.

Prosjektet består av individuelle «vegger», som er lagd med plastfilm som er surret rundt flere trær, alle veggene er malt av forskjellige kunstnere.

Foreløpig vil verkene stå ut april, muligens ut mai.

Vi ønsker å bruke kunst og skogens ro til å promotere folkehelse, og oppfordre herved alle til å benytte seg av rolige spaserturer med noe kunstneriske innslag i en for øyeblikket tildels isolert og fremmed hverdag.

Hvert kunstverk er merket med kunstnerens navn eller alias, hjemmeside eller web-butikk, hvor det går an å kjøpe kunst, trykk eller liknende, og et vippsnummer om du ønsker å støtte direkte til kunstneren. Alle er selvfølgelig hjertelig velkommen til å bidra økonomisk til kunstnerne dere ønsker å støtte. Alle kunstnerne bidrar på eget initiativ, og som kultur ellers er vi avhengig av en økonomisk fremtid.

Vi oppfordrer alle til å støtte kunstnere, lokale bedrifter og benytte seg av kultur på tvers av bakgrunn, sted eller hensikt. De fleste er for øyeblikket relativt isolerte, og de fleste av oss har i løpet av perioden med #koronalockdown, benyttet oss av bøker, film, musikk og/eller andre uttrykksformer. Ofte tar vi det for gitt, nå får vi mulighet til å sette ekstra god pris på det.

Vennligst respekter FHI sine retningslinjer om maks 5 personer sammen samtidig med 2 meters avstand.

Ta vare på hverandre, dette går over!

Velkommen til UTstilling!

Digitale tjenester fra biblioteket

Bibiloteket i Ås og Nordby har egen podcast, her kan du finne både forfatterbesøk og opptak fra de ukentlige bokpratene.

I tjenesten BookBites kan du låne digitale e-bøker, dette er en app som kan lastes ned og leses på for eksempel nettbrett eller mobil.

I den nasjonale tjenesten Karanteket er alle bibliotektilbud samlet, for alt fra bokutlån til filmer til smittefrie arrangementer.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her