icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
25. august - 09:52
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
Rådmann Per A. Kierulf

Rådmann Per A. Kierulf Ann Hilde Mathisen

  

Ås kommune med overskudd i 2010

Regnskapet for 2010 i Ås kommune er avsluttet og viser et netto driftsresultat på cirka 22,5 millioner kroner.
Godt fornøyd.
- Vi er godt fornøyd med oppnådd resultat, sier rådmann Per A. Kierulf.
- Resultatet er vesentlig bedre enn i opprinnelig budsjett. De viktigste årsakene til dette er god økonomistyring, lavere renteutgifter samt høyere skatteinngang og rammetilskudd enn forventet, sier Kierulf.
 
Viktig å videreføre stram styring
Økonomistyring i Ås har hatt et meget høyt fokus i 2010. På bakgrunn av et merforbruk i 2009 ble det i januar 2010 iverksatt flere tiltak for å styrke økonomistyringen.  Generelt økt budsjettfokus, månedsrapportering, forsterket satsing på økonomirådgivning samt tett oppfølging ut mot enhetene i alle etater har gitt resultater.
 
En betydelig del av overskuddet foreslås plassert i disposisjonsfond for å bygge opp reserver som trygger kommunens drift og skaper en mer robust økonomi.

Det er helt nødvendig å videreføre en stram økonomisk styring og sterk kostnadskontroll for å møte de utfordringene kommunene står overfor i tiden fremover. 
 
Videre behandling
Regnskapet er nå til revidering. Det vil bli behandlet i formannskap og kommunestyre i mai, sammen med årsmeldingen for 2010.

Per A. Kierulf
rådmann

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her