icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
11. august - 16:51
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
Follo lokalmedisinske senter

  

Viktig melding fra Follo lokalmedisinske senter IKS

Oppstart nytt system for vurdering av hastegrad 1.11.2017 (Manchester triage) v/ Follo LMS legevakt.

Legevaktsentralen ved Follo Lokalmedisinske senter (Follo LMS) tar imot alle henvendelser hele døgnet til det nasjonale legevaktnummeret 116 117, for kommunene Enebakk, Frogn, Oppegård, Nesodden Ski og Ås.  Vi oppfordrer alle til å ringe før oppmøte til legevakt. Dette for å vurdere problemstillingen, prioritere hastegrad og rett behandlingsnivå.

Legevakt for alle, men ikke for alt.

Follo lokalmedisinske senter er opptatt av å kvalitets sikre arbeidet vi gjør til beste for innbyggerne. I den forbindelse vil Legevaktsentralen fra 1. november 2017 ta i bruk et nytt system, kalt Manchester Triage. Dette for å vurdere hastegrad på pasientene. 

Legevaktsentralen betjenes i dag av sykepleiere med god kompetanse innen sitt fagområde, men ved å ta i bruk triage vil vi sikre at alvorlige tilstander ikke blir oversett og at de sykeste får hjelp først.

Av erfaring fra andre legevakter som har tatt systemet i bruk, vet vi at det i en oppstartsperiode kan bli lengre ventetid på telefonen. Dette kan naturlig nok kunne medføre økt ventetid også på legevakten.

De som kommer til Follo Legevakt vil alltid bli vurdert på nytt av sykepleier og få en ny hastegrads vurdering. Noen ganger vil det være nødvendig å ta enkle undersøkelser for å avklare situasjonen.

På tross av forventet økt ventetid på telefon, ber vi om at man ringer før man kommer til legevakten. Dette for å sikre at du får rett type hjelp. Når du ringer ønsker vi å snakke med personen det gjelder, hvis det er mulig.  Du vil bli spurt en rekke spørsmål rundt din helsetilstand og dine personalia. Det er viktig å kartlegge hva som kan avklares på telefon og hvem som må komme til legevakten eller trenger hjelp på annen måte. For akutte henvendelser som ikke kan vente ring 113.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her