icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
29. juni - 19:36
Totalforbud mot bål og brenning Follo Brannvesen IKS har gjeninnført totalforbudet mot bål og grilling. Se http://follobrannvesen.no for mer informasjon.
Du er her:   Ås internasjonale kultursenter   ›   Hjem   ›   Toppmeny   ›   Selvbetjening   ›   Gata mi   ›   Alle saker
Innsendt av: Birgitte Kvarme

Støvproblemer på grusdelen av Nyveien

Vei
2017-08-22 09:53 (#41470)
Ferdigbehandlet Ferdigbehandlet

Adresse: Nyveien 57
Kart


Det er fremdeles store støvproblemer i den delen av Nyveien som ikke er asfaltert. Om man går eller sykler langs veien, og blir forbikjørt av en lastebil eller bil som holder 50 km/t, virvles det opp store mengder støv som trenger seg inn i øyne og munn. Dette er ekstremt ubehagelig og ikke veldig godt å få øynene fulle av støv.
Som syklist må jeg holde pusten og lukke øynene i det bilene som virvler opp støv passerer.
Dette er skolevei for mange barn, mange studenter/voksne går og sykler langs veien. Det er esktremt ubehagelig å bli forbikjørt av store biler eller biler som kjører i fartsgrensen (eller helst litt over) når veien er tørr.

Det har vært støvproblemer i Nyveien i hele sommer. Det ligger konstatnt et lag av smågrus/sand på toppen av veidekket som bidrar til støvproblemene.

Veien trafikers daglig av store kjøretøyer og straks veien tørker opp etter litt nedbør blir det støvproblemer, og det er ubehagelig/helseskadelig å være syklist/fotgjenger langs veien. Dette er ikke en forsvarlig skolevei.
Kommentar fra kommunen:

Takk for din henvendelse. Vi har lagt på støvdemping i Nyveien tidligere i sommer men vi skal prioritere støvdemping på denne veien fremover hvis den har blitt dårligere.