icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Ordfører Johan Alnes overrekker miljøfyrtårnsertifikatet til logistikkdirektør Thoe Lund i Maske Gruppen AS

Ordfører Johan Alnes overrekker miljøfyrtårnsertifikatet til logistikkdirektør Thoe Lund i Maske Gruppen AS

  

Maske Gruppen AS er nå miljøfyrtårnsertifisert

- Firmaet har god kunnskap og et bevisst forhold til hva det kan gjøre for ta hensyn til det ytre miljø, sa ordføreren.

Her er talen orfører Johan Alnes holdt før han overrakte diplomet til Thore Lund, logistikkdirektør.

Miljøfyrtårn er en miljøsertifiseringsordning for små og mellomstore bedrifter, og er et norsk, offentlig sertifikat som støttes og anbefales av Miljøverndepartementet. Ordningen stiller en rekke krav til blant annet energisparing, reduksjon og sortering av avfall, godt arbeidsmiljø og at man arbeider aktivt mot å stadig forbedre sine miljøprestasjoner. Miljøfyrtårn er en ordning som bidrar til at man skaffer seg kunnskap og omsetter den til miljøvennlige handlinger. Dette mener vi er viktig at man gjør også i vår kommune. Bedrifter og privatpersoner i Ås må også gjøre en innsats for å bremse klimaendringene og ta vare på naturen og miljøet.
 
Maske Gruppen har en lang og interessant historie som startet i 1858, med bokbinderen Julius Maske i Trondheim. At selskapet har overlevd i alle disse 150 årene siden den gang, viser at man har hatt evne til å omstille seg og tilpasse seg de forhold som til en hver tid gjelder. I våre dager har miljø og særlig klimahensyn kommet i fokus og Maske Gruppen har tatt dette inn over seg og viser igjen at man har evne til å følge med i tiden!
 
Dere har vist et stort engasjement i forhold til å ta godt vare på de ansatte og miljøet, noe som nå har gitt resultater i form av at dere er godkjent som miljøfyrtårn. Dere har også god kunnskap og et bevisst forhold til hva dere kan gjøre for ta hensyn til ytre miljø. Dette betyr igjen at virksomheter som dere leverer varer til får et mer miljøvennlig produkt, og at virksomheter her i Ås kommune kan velge en lokal leverandør med et miljøfokus. I andre enden påvirker dere Maske Gruppens egne leverandører i inn- og utland, og denne bedriftens innsats for miljøet får slik ringvirkninger langt ut over disse lokalene.  
 
Målsetningen til Maske Gruppen er blant annet at dere skal bli en ledende miljøleverandør i deres marked og det er med glede jeg kan gi dere dette sertifikatet som et bevis på at dere er på god vei mot dette målet. Jeg ønsker dere lykke til videre med det gode arbeidet og gratulerer dere med sertifiseringen!
 
Representanter fra Maske Gruppen AS hadde blant annet dette å si om hvordan arbeidet med sertifiseringen hadde foregått.
 
- Arbeidet for å bli godkjent som miljøfyrtårn har gått greit, forteller Thore Lund, logistikkdirektør og lokalt ansvarlig for prosjektet og legger til: Mye av rammene som skulle til hadde vi selvfølgelig på plass på forhånd, jobben har bare vært å sette det i system. 
 
Med seg har han hatt en engasjert gruppe medarbeidere, som opplever sertifiseringen som en god bekreftelse på en av Maske Gruppens grunnverdier: Ansvarlig.

-Maske Gruppen er en landsdekkende leverandør av forsyningsmateriell til næringsliv og offentlig sektor, og har ett av to hovedlager på Vinterbro. Det andre anlegget ligger i Trondheim. 60 medarbeidere er knyttet til salg og logistikkvirksomheten, og i tillegg har selskapet på østlandet butikker i Fredrikstad og Sandefjord, tilsammen finner du oss på 12 steder over hele landet. Selskapet omsatte for 850 millioner kroner i 2009. Vår satsning på Østlandet er viktig for selskapets videre utvikling, opplyser salgsdirektør Rune Langeland.
 
Han legger vekt på at det er det viktig å ha godkjenningen på plass, for å underbygge den gode praksis selskapet følger.

Alnes fikk også en interessant omvisning der han fikk se hvordan moderne lagerstyring fungerer.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her