icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
30. juni - 14:16
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
åsmåsan
  

Korona – Turtips: Turorientering og stolpejakt

Hva kan man finne på i kommunen vår i disse innetider? I naturen er man fortsatt velkommen, og det finnes aktiviteter som gjør turen ekstra morsom for store og små.

Turorientering[1]
Turorientering er en super aktivitet for hele familien.

Turorienteringa er i gang i Ås

I den rare tida vi nå opplever, observerer vi hvor viktig friluftslivet er for oss. I skog og mark kryr det av folk i alle aldre og kroppsfasonger. Helsemyndighetenes anbefaler frisk luft og fysisk aktivitet. God avstand, kreative hilsemetoder, rope-samtaler, albue-nysing, og avstands-forelskelser er det som gjelder. 

Orienteringslagene i Ås har framskyndet vårens sesong, og nå henger 40 poster ute.  Går du alene eller med folka du uansett deler smitteskjebne med, er turorientering godt innafor de retningslinjene som er gitt av Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. 

Turorientering er enkelt. Du finner postene ved hjelp av kartet og beskrivelsene. I år er det mange fine og enkle poster i nærheten av gode stier. Plasseringene er oppgitt med koordinater for den som heller vil la seg lede av en GPS.

I år ligger postene på steder av geologisk interesse, med god hjelp av bygdas beste fagfolk på temaet. Vi beskriver og viser artigheter i berggrunnen og spor av isens, havets og elvenes påvirkning av landet. 

Du kan gå turorientering når du vil og i ditt eget tempo, og det gir trim, naturopplevelser og glede!  
Postene henger ute helt til oktober. 

Turorienteringskartet kjøpes hos bokhandlerne i Ås og på nett.

Turorientering
Stolpejakt er en fin utendørsaktivitet

Stolpejakta – ut i Ås til fots eller syklende

Stolpejakta er et gratis opplegg som består av poster eller såkalte «stolper» som er plassert ut i Ås sitt sentrumsområde. Ved å laste ned appen Stolpejakta finner du et kart som viser hvor stolpene er plassert. Du finner stolpene ved å bruke kartet, og du kvitterer med mobiltelefon. Alle stolper kan tas med sykkel eller til fots. 

Slik blir du med

Last ned appen «Stolpejakta» (Obs! ikke Stolpejakten). Kartet kan også lastet ned fra stolpejakta.no. 25 stolper ble lagt ut 25. mars. 25 nye vil komme om to uker, og ytterligere 25 om fire uker. 

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har anbefalt oss å være ute i frisk luft og i fysisk aktivitet. Vilkåret er at du går alene eller at gruppa maksimalt består av fem personer, eventuelt at du er sammen med de du uansett deler smitteskjebne med. 

God tur!

Ut på tur i Ås i disse innetider - god hygiene, husk avstand, dropp bål

Her er femten turforslag i Ås kommune

Se all informasjon fra Ås kommune om korona på temasiden.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her