icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
11. august - 16:51
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
Aas_kommunevaapen_2016_staende-tilpasset nett

  

Korona - restriksjoner på sosiale sammenkomster

Som følge av raskt økende smitte av koronavirus, og for å begrense smittespredningen, har kommuneoverlegen i Ås fattet vedtak om forbud mot visse private sammenkomster.

Private sammenkomster, som bryllupsfester, russefester og lignende der flere fra ulike husstander oppholder seg sammen må forholde seg til de statlige retningslinjene til enhver tid. Dette gjelder uavhengig av om planlagt sammenkomst gjennomføres ute, i privatbolig, i grende-, klubb- eller forsamlingshus.

Når man ferdes rundt i samfunnet for øvrig, oppfordrer kommunen befolkningen om å følge de statlige retningslinjene for hygiene og avstand.

Kommuneoverlegen begrunner vedtaket i at Covid-19 (koronaviruset) er erklært som et alvorlig utbrudd av allmennfaglig smittsom sykdom, som kan få alvorlige helsekonsekvenser for mange mennesker.

Etter 10. mars har smitten spredd seg i Norge uten at man har greid å identifisere smittekjeden for alle som er blitt syke. I den nåværende situasjonen er det nødvendig å forebygge og motvirke overføring av smitte, og det er avgjørende å få satt i verk lokale tiltak raskt.

Forskriften gjelder fra fredag den 20. mars klokken 17.20, og inntil videre. Ås kommune påtar seg ikke økonomisk ansvar som følge av vedtaket.

Forskrift om forebygging av koronasmitte i forbindelse med visse private sammenkomster og ansvar for arbeidsgivere, Ås kommune, Viken

Overtredelse av forbudet er straffbart i hht smittevernlovens § 8-1

Det kan ikke søkes om dispensasjon.

Se all informasjon fra Ås kommune om korona på temasiden www.as.kommune.no/korona

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her