icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
11. august - 16:51
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
En hånd med gummihanske strekker seg etter et stykke plast blant høstløvene.

Plogging, den fysiske øvelsen der søppelplukking og jogging kombineres, til glede for både utøver og planet.

  

Korona – Oppfordrer til plogging

«Plogging» er nyordet som beskriver det å plukke søppel på joggetur. Nå inviterer Ås frivilligsentral, Ås IL og Studentsamfunnet i Ås til en real ploggedugnad.

Trenger du frisk luft, mosjon og vil bidra til et renere lokalmiljøet? Da kan du bli med på ploggedugnaden. Alt du trenger er en søppelsekk og hansker for å delta på en finfin aktivitet i koronatiden.

I Ås kommune er det nå en del søppel rundt omkring, men med mange nok ploggere i sving, er mye av det ryddet til påske. Du plogger når du selv vil, men det er viktig at du bruker hansker og følger helsemyndighetenes anbefalinger. Det kan være maksimalt fem personer i en ploggegruppe og minst 2 meters avstand. 

Utdeling av gratis utstyr

Dersom du mangler plasthansker og søppelposer, deles dette ut til villige ploggere i Borggården ved Ås Rådhus og ved hovedinngangen til Vinterbrosentret i disse tidsrommene:

  • Torsdag 2.april kl. 16-17
  • Mandag 6.april kl. 16-17

 
Du kan også hente sekk og hansker på Europris på Ås eller på Vinterbrosentret. Om du oppgir stikkordet «Plogg» til betjeningen, får du en sekk og et par engangshansker.

Legg gjerne et bilde av «fangsten» din og deg selv på arrangementssiden på Facebook.
Vi regner med at småploggere kan håndtere den søpla de finner selv, men storploggere kan kontakte kommunen på  64 96 22 36 for å avtale henting av avfallet.

Tre forslag til ploggeøkter

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har anbefalt oss å være ute i frisk luft og i fysisk aktivitet, og plogging er en super utendørs aktivitet. Her følger tre forslag til treningsøkter du kan plogge deg gjennom:

1 Ploggeintervall

Løp en strekning på 100 meter. Stopp i 20 sek. Bruk pausen til å plukke søppel. Løp videre.  Gjenta 20-30 ganger

2 Ploggehopping

Gå som vanlig. Stopp hver gang du ser søppel. Hopp til søppelet ,og plukk det opp. Gå så videre til neste gang du ser søppel. Stopp og hopp. Gjentas i 30 minutter.  Varier gjerne med å hinke. 

3 Ploggestyrke

Gå ut med en trillebår. I trillebåra sitter barnet eller kjæresten din. Hver gang dere ser søppel stopper du. Den som sitter i trillebår løper ut, plukker opp og setter seg så i trillebåra. Tips: kan brukes som sjekketriks! 


Vilkåret for å bidra i ploggedugnaden er at du går alene eller at gruppa maksimalt består av fem personer, eventuelt at du er sammen med de du uansett deler smitteskjebne med. Vi minner om at du må holde avstand til mennesker rundt deg, også når du henter utstyr i Borggården.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her