icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Europeisk mob uke A4 liggende

  

Europeisk mobilitetsuke i Ås 16.-22. september

Ås kommune har som mål at flere skal sykle, gå og reise kollektivt. For å oppmuntre flere til å velge aktiv transport markerer kommunen Europeisk mobilitetsuke med flere spennende aktiviteter.

Under finner du programmet for mobilitetsuka i Ås (16. – 22. september).

Torsdag 19. september kl. 18 - 20: Guidet sykkeltur - Grytelandsrunden

Ås Turlag og Ås kommune arrangerer guidet sykkeltur Ås – Grytelandskogen – Ski – Ås. Turen går gjennom noe av det fineste kulturlandskapet i Ås; forbi store gårder, vidstrakte jorder og forbi naturreservatet Østensjøvann. Du kan selv velge om du vil sykle kort eller lang runde. Det serveres forfriskning underveis. Passer for voksne og barn fra ti år og oppover. Distanse: 17 km, delvis på grusvei. Mer info om turen finner du her i Ås Turlags hefte, tur nummer 11 i heftet.

Oppmøte: Borggården utenfor Ås rådhus kl. 18.00.   

18. og 21. september: Sykkel- hinderløype

Ås kommune har fått en ny mobil sykkel-hinderløype, som er spennende, morsom og utfordrende! Både barn og voksne kan prøve løypa og trene på sykkelferdigheter under trygge forhold.

Onsdag 18. september, kl. 17-18: Prøv sykkel-hinderløypa på Ås IL’s Idrettsskole.

Ås IL arrangerer idrettsskole for alle barn i 1.- 3. klasse. Denne onsdagen kan deltakerne teste ut sykkel-hinderløypa. Selv om du ikke har meldt deg på idrettskolen, kan du bli med på sykkeldagen, og du kan gjerne bli med videre. Husk å ta med sykkel og hjelm! Premie til barna som gjennomfører sykkelløypa!

Se mer info om idrettsskolen her: https://www.asil.no/Idrettsskolen.html?actions=1574:content&idc=722

 

Lørdag 21. september, kl. 12-16: Barnas verdensdag.

Vi oppfordrer deg til å sykle til Barnas verdensdager i Ås og bli med på sykkel-hinderløypa. Premie til barna som gjennomfører sykkelløypa!

Mer informasjon om Barnas verdensdager i Ås finner du her.

Hvor: Begge dager ved Gamle Åsgård, skolegården ved Murbygningene

 

Søndag 22. september: Ta sykkelen til Breivoll!

Hvis du sykler til Breivoll denne søndagen, får du en gratis bolle på Breivoll Gård. Stua er åpen mellom kl. 12 og 16. Fra Ås sentrum er det ca. 11 km å sykle til Breivoll (ca. 50 min). Fra Vinterbro er det ca. 4 km (ca. 20 min).

Om Europeisk mobilitetsuke:

Mobilitetsuka har som mål å synliggjøre hvordan du kan reise mer miljøvennlig samtidig som du dekker transportbehovet ditt. EUROPEISKMOBILITETSUKE 2019 fokuserer på aktiv transport, sikkerhet for dem som går og sykler, og fordelene det kan ha for vår helse, vårt miljø, og vår økonomi!

Hvorfor mobilitetsuka? Bevistgjøring om valg av transportform er svært viktig for å nå målene om mer miljøvennlig transport. Kombinasjonen av gode fysiske tiltak og en holdningsendring rundt reisevalg kan føre til at den samlede effekten blir stor.

Det er Vegdirektoratet som er sekretariat for mobilitetsuka i Norge, og de siste årene har ca 30-40 norske byer og kommuner deltatt i den europeiske kampanjen.

Se mer informasjon her http://www.mobilitetsuken.no/

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her