KinoFremtidsfilm: «Disco»

fredag 18. okt 2019


Mirjam er regjerende verdensmester i disco freestyle-dans og leder av frikirkens ungdomsgruppe, men under VM kollapser hun, og nederlaget vekker en uro i henne. Hun søker svar hos en strengere konservativ meninghet, og i hemmelighet drar hun på deres sommerleir. Handlingen i Disco er et lappeteppe av virkelige hendelser, og basert på samtaler som har brutt med ulike menigheter. Kl. 20.00

«Den beste, mest intelligente norske filmen du kan se på kino nå ... nyter godt av en rekke glimrende skuespillerprestasjoner» - VG

Fremtidsfilm er Ås kinoteaters filmfestival. Slagordet er «En liten filmfestival om menneskehetens framtid», og festivalens fokus er på filmer som sier noe om fremtiden eller i hvilken retning samfunnet går. Denne visningen skjer i samarbeid med Mental Helse Ungdom Ås. Alle billetter selges til kun 90 kroner.

Disco_1920X1080_sitat

Fredag 18. oktober kl. 20.00

Norsk tale

Aldersgrense: 12 år

Unummererte plasser

 

Mirjam er regjerende verdensmester i disco freestyle-dans og leder av frikirkens ungdomsgruppe, men under VM kollapser hun, og nederlaget vekker en uro. Hun søker svar hos en konservativ menighet, og i hemmelighet drar hun på deres sommerleir. 

Handlingen i det bejublede norske dramaet Disco er et lappeteppe av virkelige hendelser, og basert på samtaler med mennesker som har brutt med ulike menigheter. 

KRITIKKER
«Den beste, mest intelligente norske filmen du kan se på kino nå ... nyter godt av en rekke glimrende skuespillerprestasjoner» VG

«Josefine Frida imponerer stort i en knallsterk film» - BT

«DISCO vil mer enn å underholde - den er rett og slett film på sitt beste» Cinema

«Man blir faktisk sittende og gispe» - Bergensavisen

«Et sterkt og autentisk innblikk i frikirkesamfunnene som faktisk finnes i dag» - HA

«En av 2019s viktigste og beste norske filmer» - 730.no

OM FILMEN
På overflaten virker alt perfekt. 19 år gamle Mirjam er stedatteren til den karismatiske pastoren i menigheten Friheten. Som regjerende verdensmester i disco freestyle-dans, og leder av frikirkens ungdomsgruppe er hun kirkens stolthet. Men under VM kollapser hun på dansegulvet, og nederlaget vekker spørsmål og uro i henne. Hjemme blir hun møtt med at hun må tro mer, tro bedre. Mirjam prøver, men kroppen svikter. I søken etter svar på hvor problemene hennes kommer fra, og i frustrasjon over å ikke bli sett, trekkes hun mot en strengere konservativ menighet. I hemmelighet drar hun på deres sommerleir.

I DISCO skildres moderne frikirke-menigheter man ikke har sett på film før på autentisk vis. I rollen som Mirjam gjør Josefine Frida en uvanlig sterk spillefilmdebut. I andre roller finner vi Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Andrea Bræin Hovig og Espen Klouman Høiner i storform.

DISCO er den andre spillefilmen til regissør og manusforfatter Jorunn Myklebust Syversen. Med en rå realisme skildrer hun miljøer som finnes i virkeligheten, men som sjeldent representeres i media. Hennes første film HOGGEREN (2017) ble nominert til to Amanda-priser og hyllet av norske filmkritikere.

REGISSØRENS ORD
«Handlingen i DISCO er et lappeteppe av virkelige hendelser. I researchfasen oppsøkte jeg norske menigheter som springer ut fra pinsebevegelsen, og jeg har sett utallige prekener. Det viktigste var likevel samtalene med mennesker som har gått ut av eller brutt med ulike menigheter. Det Mirjam opplever i filmen er inspirert av deres historier.
 
DISCO handler om å ikke bli sett for den du er eller situasjonen du står i, og forsøket på å bryte ut. Jeg ønsker at publikum forstår hva som gjør at Mirjam mister seg selv og sin stemme i de religiøse miljøene og i familien sin. Vi har sterkt fokus på sosial kontroll i minoritetsmiljøer, men jeg tenker vi må tørre å se på det i vår egen kultur, i både kristne og sekulære norske miljøer og hjem. Jeg opplever at det snakkes for lite om dette i offentligheten. Barn, ungdom og voksne som lever under sosial kontroll, og opplever psykiske eller fysiske overgrep ender opp med å bli enda mer isolert. Jeg vil at vi som samfunn og enkeltmennesker skal tørre å gå inn i, og snakke om denne tematikken med fokus på de menneskene som trenger å bli sett.
 
Ettersom filmen er basert på virkelige hendelser følte jeg et ansvar for å fortelle en autentisk historie, ikke bare en historie som følger en klassisk dramatisk kurve. Vanligvis er karakterer på film proaktive, historien drives av valgene de tar. Men Mirjam har ikke et valg; dette er det eneste virkeligheten hun kjenner til. Uansett hvor hun snur seg, får hun høre at hun må tro sterkere og bedre. Jeg vil vise hvorfor det kan være vanskelig å bryte ut av destruktive relasjoner og miljøer. Jeg vil gi en stemme til de stemmeløse.»

 

 
Billetter kjøpes online på www.askulturhus.no og ved inngangen (30 min før filmen starter).
Gyldig studentkort må fremvises ved kjøp av studentbillett.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


Barneforestilling

Adresse: Moerveien 1 1430 Ås
Problemer med å kjøpe eBilletter? Send en mail til post@ebillett.no


Powered by CustomPublish AS