icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
30. juni - 14:16
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
Ingress sykle til jopbben

  

Bli med på vårens store aktivitetskampanje!

Selv om du har hjemmekontor, hjemmestudier eller ikke er i jobb kan du bli med på Sykle til jobben-kampanjen. Du kan registrere all fysisk aktivitet, vinne premier og bli inspirert til å bli mer aktiv! 

Det er gratis å delta om du bor, jobber eller studerer i Ås kommune. Kampanjeperioden er 19. mai - 30. juni. Med bakgrunn i tidligere års suksess, betaler også i år Ås kommune deltakelsen til alle som bor, jobber eller studerer i Ås kommune. Du må ha fylt 15 år for å delta, men det er ingen øvre aldersgrense. Les mer om hvordan delta her!

Ikke bare for de som sykler

Selv om det heter «Sykle til jobben» er det ikke bare Sykling som gjelder. Alle aktiviteter gir poeng. Gåturer, skiturer, yoga, klatring, løping, styrke og kajakk er bare noen av aktivitetene man kan registrere i treningsdagboken. Det trekkes fine premier blant deltakerne hver uke og på slutten av kampanjen. Noter derfor all aktivitet i kampanjeperioden og registrer det på nettsiden. Kommunen har også egne premier til deltakere i Ås!

Sykle til jobb, eller hjemmekontor?

Som følge av Covid-19 er mange i en uvant situasjon hvor man ikke har mulighet til å ha en aktiv etappe til arbeidsplassen. Sykle til jobben er for alle, uansett om du er permittert, har hjemmekontor, er i en normal arbeidssituasjon, eller du er pensjonist, hjemmeværende eller student. I denne tiden er det ekstra viktig å bevege seg og komme seg ut i aktivitet. Ved å være med på Sykle til jobben trener man alene, men likevel sammen. Du ser hele tiden hvor mange poeng laget ditt har og dere kan motivere hverandre til å være i LITT mer aktivitet. Se mer om hvordan du får poeng

Når du sykler eller går:

 • får du bedre kondis
 • bidrar du til et bedre miljø
 • blir du i bedre humør
 • holder du deg frisk og opplagt
 • sover du bedre
 • lever du lengre
 • kan du suse forbi bilkøen
 • sparer du penger

Gratis deltakelse i Ås

Fordi Ås kommune ønsker å motivere innbyggerne til å sykle og gå mer og være aktive, dekker kommunen deltakeravgiften for alle som bor, jobber og studerer i Ås.

For å få gratis deltakelse, bruk Ås-postnummer (1430-1435 Ås / 1407/1429 Vinterbro) når du melder deg på. Dersom du ikke bor i kommunen, men studerer eller jobber her, fyll inn postnummer 1430 når du melder deg på, så får du være med gratis.

Hvordan delta?

Sykle til jobben-kampanjen 2020 varer fra 19. mai- 30. juni. Du får tilgang til treningsdagboken fra du melder deg på, men det er kun aktivitet i kampanjeperioden som teller med i konkurransen.

1. Meld deg på

2. Dann lag på inntil fem personer. Flere enn fem? Dann flere lag! Du kan også delta alene.

3. Begynn å registrere aktivitet! Hver deltaker får nå en profil på sykletiljobben.no. Følg fremgangen i egen treningsdagbok og på topplistene.

4. Du kan registrere på nettsiden eller du kan koble til Endomondo, Polar eller Strava. På Min side kan du enkelt koble deg til trenings-appene (lastes gratis ned fra Appstore eller Google play).

5. All aktivitet kan registreres og teller med i kampanjen! Du kan sykle, gå, spille fotball, svømme, gjøre styrketrening, yoga og all annen fysisk aktivitet.

6. I kampanjeperioden trekkes det premier hver uke, så forsikre deg om at du oppdaterer din profil ukentlig.

Premiering

Det trekkes premier ut fra kilometer, aktiv reisevei til/fra jobb og poeng. Både lag og enkeltpersoner kan vinne. Her er det muligheter for alle. Se oversikt over premiene på Sykle til jobbens nettside.

I tillegg til premiene som alle deltakerne konkurrer om på nasjonalt plan, vil det bli trukket lokale premier blant deltakerne i Ås kommune:

 • 1 gavekort á kr 1000,- til den som har flest poeng totalt. Trekkes evt. blant deltakerne med full pott på 180 poeng.
 • 1 gavekort á kr 1000,- trekkes blant alle som totalt har 40 poeng eller mer i perioden.
 • 1 gavekort á kr 1000,- trekkes blant alle som har mer enn 10 poeng på aktiv reisevei - som har latt bilen stå minimum 10 ganger.

Se fjorårets vinnere her!

Verv og vinn!

Det trekkes ut vervepremier nasjonalt i Sykle til jobben-kampanjen. For å verve noen må du skrive inn vedkommendes navn i påmeldingsforløpet. Husk at du selv også må være påmeldt! Se oversikt over vervepremiene på Sykle til jobbens nettside.

Sykkeldag – utsatt inntil videre.

På grunn av korona-situasjonen, har kommunen måttet utsette den årlige sykkel- og gådagen, som vanligvis arrangeres i forbindelse med oppstart av Sykle til jobben. Vi kommer tilbake med mer informasjon om sykkel- og gådag høsten 2020.

Kontaktinformasjon

Norges Bedriftsidrettsforbund har arrangert Sykle til jobben-kampanjen siden 1973.

Spørsmål? Se support-siden eller kontakt Bedriftsidrettsforbundet

For spørsmål som gjelder spesielt for Ås kommune, kontakt Siri Gilbert, miljørådgiver i Ås kommune: Siri.Gilbert@as.kommune.no

Print ut plakater til din arbeidsplass

Digitalt materiell kan lastes ned fra kampanjesiden. Der finner du blant annet plakater til utskrift som kan tilpasses din arbeidsplass. Det legges ut oppdatert materiell på Sykle til jobbens nettsider.  

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her