icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Kultur   ›   Ås internasjonale kultursenter   ›   Aktuelt og arrangementer/news and events
BVD

BVD

Barnas verdensdag 23.september 2017

23. september 2017
Tips en venn Skriv ut
Barnas verdensdag 2017 er nå over, men hold av lørdag 22.september 2018 for neste Barnas verdensdag Ås.
Barnas Verdensdag i Ås er en gratis familiefestival, en fargerik møteplass med kulturuttrykk fra hele verden. Her kan hele familien sammen delta på forskjellige workshops, smake på mat fra mange verdenshjørner og la seg underholde med kulturelle innslag fra verdensdagsscenen. Dagen finner sted på Kulturskolen, Gamle Åsgård, Midtgard og på uteplassen mellom bygningene. Velkommen til en aktiv dag fylt med lukter og lyder fra hele verden.
 
 
Barnas verdensdag 2017 er nå over. Var du med på animasjonsverkstedet? Her kan du se animasjonsfilmen https://youtu.be/3BIMr1rmtSw
Hold av lørdag 22.september 2018 for neste Barnas verdensdag i Ås.
2017:
Dans fra Uganda med Herbie (se bildet over): Den sjarmerende og karismatiske danselæreren Herbie Skarbie tar publikum med på dansegulvet og lærer bort tøffe dansetrinn. Herbie kommer med sin miks av afrikansk tradisjonell dans og street-dance, det blir moonwalk og romperisting, og garantert veldig moro. 
Herbie Skarbie lærte seg å danse ved å se på sin egen skygge i lyset fra en lyspære i bydelen han bodde i Kampala, Uganda. Han hadde ingen dansepartner, bare denne lyspæren. Det er nok ingen tvil om at Michael Jackson har vært en av hans store forbilder. Nå bor han i Norge, har bygget et barnehjem i Uganda, og har det økonomiske ansvaret for hjemmet. Herbie jobber musikk og dans for barn i Asker,  for Musikk- og kulturskolen Skolefritidsordningen.
Verkstedet begynner kl 12.20, 12.50, 13.20, 14.20 , 14.50 og 15.20 og du finner det i 2.etasje på Gamle Åsgård.

En smak av nysirkus med Diego: Diego Belda er selvlært, og hans spesiale er sjonglering Han har reist rundt på sirkusfestivaler i hele verden i mange år. Han har også jobbet med mange andre prosjekter for og med barn. På Barnas Verdensdag vil han lære deg noen enkle grep slik at du og kan komme i gang med sjonglering. 
Verkstedet begynner kl 12.20, 12.50, 13.20, 14.20 , 14.50 og 15.20 og du finner det på Midtgard

Afrika Mini (0 - 5 år): Gjennom lyd, farger, bevegelser og musikk skaper Raymond Sereba en sanselig og fascinerende opplevelse for de helt minste barna. I dette verkstedet vil de minste barna involveres og engasjeres gjennom bevegelse og rytmer. Verkstedet avsluttes med en friere økt der barna får prøve instrumentene selv.
Raymond Sereba er musiker, danser og forteller. Han er fra Elfenbenskysten, og har vært bosatt i Norge siden 1983. Sereba har turnert for Rikskonsertene siden 1989 med en rekke ulike produksjoner både som soloartist og med ulike grupper og utøvere. For Rikskonsertene har han også vært i Sør-Afrika på den verdensomfattende konferansen ISME og holdt workshop for barn og unge i Palestina. Raymond har bred erfaring som pedagog og har gitt en rekke kurs innen trommer og dans. Blant annet har han jobbet med de aller yngste både gjennom barnehageturneer og i forbindelse med Norsk Kulturråds Klangfugl prosjekt. Raymond har også jobbet som skuespiller og koreograf ved diverse oppsetninger ved bla.a. Nordic Black Theater og han er medlem av bandet Zikalo, som har gitt ut flere CD-er.Raymond har jobbet med Barnas verdensdager en årrekke, og med ulike verksteder og produksjoner.
Verkstedene begynner kl 12.20, 12.50, 13.20, 14.20 , 14.50 og 15.20 og du finner det i 1.etasje på kulturskolen.

Jeg fant, jeg fant: kunst fra gjenbruk: Morten Gran og Mona Grønstad er kunstner fra Follo. Bli med og  lage kunst ut av ting som er funnet og gjenvunnet. Strekk fantasien din og lage kunst ut av det som er glemt og forlatt ved å gi det et nytt, estetisk funksjonelt liv.
Verkstedet finner du i 1.etasje på Gamle Åsgård og foregår fra 12-16
 
Kjerringrokk: Bli med inn i folkemusikkens fengende landskap og la deg rive med sammen med Elisabet Olhans og Agneta Holmer Mæland. Det kjente verkstedet er i år  fornyet! Gjennom sprudlende glede og fagkunnskap får deltakerne i tillegg kjenne gleden av å lære seg hallingdans med Martin Myhre.
Verkstedet foregår kl 12.20, 12.50, 13.20, 14.20 og 15.20 og du finner det i Festsalen på Kulturskolen

Animasjon: På animasjonsverkstedet får du lage dine egen figurer i plastilina og lære hvordan du får figurene til å bevege seg på film. Se resultatet av filmen her på hjemmesiden etter Barnas verdensdag. Verkstedet er med Håvard Berstad og Lars Rassmussen.
Verkstedet finner du i 1.etasje på Gamle Åsgård og foregår fra 12-16

Barnas lesestund i regi av HAV prosjektet: HAV er et prosjektsamarbeid mellom ås internasjonale kultursenter, Ås kulturhus og initiativgruppen. Målet er å skape vennskapsbånd gjennom gode kulturopplevelser, så vel som å bidra med å minske fremmedfrykt. 
Fortellestunden blir presentert av kulturskolens ny teaterlærer Lise Andrea Marie Grimeland-Kjelsen. Dette blir en levende lesning av boken Jeg gikk meg over sjø og land, som tar opp et alvorlig tema på en barnevennlig måte for å gi barn en forståelse og å gjøre dem bevisste på et aktuelt og samfunnsrelatert tema. Boken tar også opp temaer som kultur annerledeshet og identitet. Boken skal skape rom for følelser og engasjement, samt fungere som et verktøy for alle voksne, foreldre og barn.
Lesestund foregår på utescenen kl 13.00 og 15.00
 
Språkkafé: På språkkafeén kan du treffe andre å praktisere norsk. Vi ønsker både norske og fremmedspråkelige velkommen til en uformell stund. På Barnas verdensdag får du en smakebit av språkkafeén som også holdes hver onsdag på Ås bibliotek. Med Halvard Lundgård
Kl 13 i teltet ute
 
Utstilling: Bjørnebekk asylmottak i Ås kommune åpnet 14.06.99 og etter 18 års drift stengtes dørene 30.06.17. På Barnas verdensdag i Ås vil dere kunne se en utstilling med kunstverk laget av noen av barna og voksene som har bodd på Bjørnebekk.  Utstillingen finner dere i 2.etasje på Kulturskolen under Barnas verdensdag.

Internasjonal mat: Sudan! Tanzania! Indonesia! Surinam! Etiopia! Du blir sikkert sulten av å være med på så mye moro - men det er ingen fare! Som vanlig vil det være mulig å kjøpe seg deilig mat.
 
Etiopisk kaffesermoni: Kaffe er en hverdagsdrikk i Etiopia, men det er også en seremoni. Hver dag setter familien seg ned og samles rundt kaffen. Nå kan befolkningen i Ås få smake og oppleve hvordan fersk kaffe egentlig lages, helt fra bunnen av fra de røde kaffebønnene blir stekt til det blir servert. På Barnas verdensdag i Ås kan du få smake på tradisjonell kaffe fra Etiopia. I tillegg blir det mulighet til å kjøpe tradisjonell mat og kaker også fra Etiopia. 
Alle inntektene går uavkortet til morsmålsopplæring i Amharisk for barn i Ås.
 
Verdensdag scene: Vi er så takknemlig at det finnes som mange kulturengasjerte folk i Ås :) På verdens scenen får du sett en hel haug med dem!
Kl 1200- Hallingdans med elever fra Åsgård skole, sammen med Martin Myhre, Elisabet Olhans og Agneta H. Mæland
Kl 1210 - En liten smak av verkstedene du kan besøke denne dagen
Kl 1230 - Ås jente- og guttekor1 og 2 med dirigent Barbro Grensersen 
              -Kor 2 - "Vuelie" av Frode Fjellheim.
                         -"Sweet nymph come to thy lover". Thomas Morley.
                         -"Kjæringa med staven" arr. Tomas Beck.
                -Kor 1  - " Bli Med " 2017.
                           - "Septembersang".
Kl 1245 - Elever ved musikkverkstedet på Kulturskolen med Tore Eie og Robert Løkketangen
Kl 1300 - Foretellerstund fra "Jeg gikk meg over sjø og land" med Lise Andrea Grimelund- Kjelsen
Kl 1300 - Språkcafé med Halvard Lundgård
Kl 1345 - Hallingdans med barn fra Brønnerud, Rustad og Kroer skole sammen med Martin Myyhre, Elisabet Olhans og Agneta H. Mæland
Kl 1400 - Keyboard gruppe med elever  fra kulturskolen og Lorenzo Nardocci
           -Keyboardgruppe 1 - "Pink Panther"
           -Frida/Olava   - "Bruremarsj frå Kall" (Komp.: Trad. – Arr.: Knut Haseth)
           - "Polska från Ockelbo" (Etter A. Hansson –  Arr.: Anders Jöns Bengt & Lars Holm)
           - Keyboardgruppe 2 - "Blue Bossa"
           -Ås trekkspillorkester - "Oblivion" (Astor Piazzolla)
           -Keyboardgruppe 3 - "Pata Pata"
           -Ås trekkspillorkester og Keyboardgruppe 4 - "Infiltrado" (Bajofondo)
 
Kl 1450 - Musikal- og danseelever ved Kulturskolen i Ås sammen med dansepedagog Kristine Mari Hansen
Kl 1545 - Follofeler avslutter Barnas verdensdag fra verdensdagscenenGratis!! 
 
Samme kveld blir det Jubileumskonsert for Redd Barna avdeling Ås. For 50 år siden begynte folk i Ås å jobbe med dette viktige arbeidet - det må feires.
 
Lørdag 23. sept. kl. 12 – 16. Åsgårdkvartalet (ved kulturskolen i Ås). Gratis inngang.