icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Kultur   ›   Ås internasjonale kultursenter   ›   Aktuelt og arrangementer/news and events
BVD

BVD

Barnas verdensdag 22.september 2018

23. september 2017
Tips en venn Skriv ut

Lørdag 22.september er det klart for Barnas verdensdag Ås for 9.gang.

 

Barnas verdensdag i Ås er en gratis familiefestival, en fargerik møteplass med kulturuttrykk fra hele verden. Her kan hele familien sammen delta på forskjellige workshops, smake på mat fra mange verdenshjørner og la seg underholde med kulturelle innslag fra verdensdagsscenen. Dagen finner sted på Kulturskolen, Gamle Åsgård, Midtgard og på uteplassen mellom bygningene. Velkommen til en aktiv dag fylt med lukter og lyder fra hele verden.

 

Var du med på animasjonsverkstedet i 2017 ? Her kan du se animasjonsfilmen https://youtu.be/3BIMr1rmtSw

 

Foreløpig program for Barnas verdensdager Ås 2018:

 

Dans fra Uganda med Herbie: Den sjarmerende og karismatiske danselæreren Herbie Skarbie tar publikum med på dansegulvet og lærer bort tøffe dansetrinn. Herbie kommer med sin miks av afrikansk tradisjonell dans og street-dance, det blir moonwalk og romperisting, og garantert veldig moro. 

Herbie Skarbie lærte seg å danse ved å se på sin egen skygge i lyset fra en lyspære i bydelen han bodde i Kampala, Uganda. Han hadde ingen dansepartner, bare denne lyspæren. Det er nok ingen tvil om at Michael Jackson har vært en av hans store forbilder. Nå bor han i Norge og har bygget et barnehjem i Uganda. 

 

Huladans fra Hawaii med Laila, kjent som Madam Qadam: Huladans er en viktig del av den Hawaiiske kulturen. Hula er en sermoniell dans for gudene, opprinnelig utført av urbefolkningen på Hawaii. Det danses tradisjonelt til sanger som omhandler øygruppas myter, historier, viktige hendelser og personligheter.

 

Conga Line med Raciel og Sergio: På Cuba høres musikk over alt. På gatehjørnet, i kafeene, på bussen, på stranda og på skolen. Sergio og Raciel er vokst opp med rytmer rundt seg og rytmene er blitt en del av dem. De inviterer deg til en conga, den cubanske varianten av en karnevalsparade, med dans, sang og masse, masse rytmer. La Conga er forbundet med energi og glede, så løs opp dansefoten, varm opp smilebåndet og bli med i det cubanske rytmeorkesteret.

 

Drageverksted med Ajaz Ul Haq: I flere hundre år har drager hatt store kulturelle, relgiøse og underholdende verdier over hele verden. Hundrevis av dragefestivaler blir arrangert over hele verden. Ajaz ble verdensmester i drageflyging ved å ha 1003 drager på en snor hele 2,7 kilometer opp i luften i 2017! Nå kommer han til Ås for å lære barn og voksne å lage drager, - kanskje blir du like god som ham? Bli med på drageverksted og drageflyvning med Ajaz, - dette blir gøy!

Sanserom:

 
Mer kommer


Internasjonal mat: Sudan! Tanzania! Indonesia! Surinam! Etiopia! Du blir sikkert sulten av å være med på så mye moro - men det er ingen fare! Som vanlig vil det være mulig å kjøpe seg deilig mat.
 
Etiopisk kaffesermoni: Kaffe er en hverdagsdrikk i Etiopia, men det er også en seremoni. Hver dag setter familien seg ned og samles rundt kaffen. Nå kan befolkningen i Ås få smake og oppleve hvordan fersk kaffe egentlig lages, helt fra bunnen av fra de røde kaffebønnene blir stekt til det blir servert. På Barnas verdensdag i Ås kan du få smake på tradisjonell kaffe fra Etiopia. I tillegg blir det mulighet til å kjøpe tradisjonell mat og kaker også fra Etiopia. 
 
 
Verdensdag scene: Vi er så takknemlig at det finnes som mange kulturengasjerte folk i Ås :) På verdens scenen får du sett en hel haug med dem!
Oppdatert program kommer!
 
Gratis dag for hele familien!!