icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
30. juni - 14:16
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
5stjerner

  

Ås kommunes hjemmeside fikk fem stjerner

Ås var snublende nær seks stjerner i år. I Akershus var det bare tre nettsider som var bedre på nyttig innhold.

Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) kårer hvert år de beste offentlige nettsidene. Det er tre hovedkategorier: tilgjengelighet, brukertilpasning og nyttig innhold.

Ås kommune oppnådde 86 prosent i kategorien nyttig innhold, som er blant de aller beste i fylket. Landsgjennomsnittet er 61 prosent. Sidens tilgjengelighet ble vurdert til 82 prosent, som faktisk var bedre enn Porsgrunn, som fikk prisen for beste kommunale nettsted. Nettsiden til DIFI fikk også 86 prosent i kategorien nyttig innhold.

I begge de nevnte underkategorier fikk Ås kommunes hjemmeside over kravet til seks stjerner, men vi fikk litt for lav poengsum (63 prosent) i kategorien brukertilpasning. For året 2010 fikk vi 88 prosent i samme kategori, så her er det litt tilfeldig hvilke sider de måler.

Totalt fikk Ås altså 77 prosent for 2011, i fjor fik vi 74 prosent, og første året med ny hjemmeside (2009) oppnådde vi 70 prosent totalt. Siste bedømmingen med den gamle hjemmesiden var i 2008, da fikk Ås 61 prosent. Så det har tross alt vært en jevn stigning siden den nye hjemmesiden ble lansert sommeren 2009.

Det var i alt 674 offentlige nettsteder som ble bedømt, og Ås havnet på en delt 74 plass totalt, altså blant de 11 prosent beste i landet.

Se alle resultatene for Akershus her.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her